Alla inlägg den 23 april 2017

Av Petra Ödahl - 23 april 2017 22:29

Vi sov en timme längre idag. Wow. Kl 06.00 Men vi tog det lugnt och gick inte ut förrän kl 08.00
Idag hade vi bestämt att vi skulle titta på Central Park. Det kunde inte bli bättre eftersom himlen var blå och solen strålade.
Parken är 4 km lång och 800 m bred och den är kuperad vilket jag blev förvånad över. Trodde den var platt som en pannkaka.

Den sista bilden är på sköldpaddor i the Turtule-pond. De låg och njöt av solen.

Apropå pannkakor så provade vi amerikanska pannkakor till lunch.
Gott men det är inte konstigt att amerikanarna är stora. Inte mycket nyttigt på menyerna.

Mätta och belåtna så fortsatte vi vår dag med att se Empire State Building close up. Vi hade också läst att Macy's är ett stort shoppingcenter och det är ju själva anledningen till att vi är här eller ;-)

Sista bilden är Flatiron Building. När den uppfördes 1902 så var den NY högsta byggnad med sina 22 våningar.

Nu är vi tillbaka på vårt hotell. Trötta i fötterna och absolut en ny blåsa på andra foten. Hur ska detta gå? :)

Av Petra Ödahl - 23 april 2017 22:10

Vi började med att köpa ett tunnelbanekort. Vi åkte först till Brooklyn bridge. Vi hamnade i Chinatown av misstag först. Åkte lite för långt.

Därefter blev det Ground Zero Memorials.

Det var fint gjort med två stora bassänger där vatten forsade ner. Svart marmor runt om där allas namn stod som förlorade livet i 9/11 attacken.

En gratis båttur tog oss ut på vattnet så vi fick lite bilder på Manhattan från flodsidan med och båten varvade också frihetsgudinnan.
Ska kolla om det finns en båttur som släpper av oss för att studera henne närmre.

Vi åkte även upp 71 våningar i Rockefeller Center för att beundra utsikten. Byggnaden i mitten är Empire State Building. Den som King Kong satt uppe i när han fightades med flygplanen. Uppsikten var enorm och jag ångrade inte att jag åkte med upp.
Kl 16.00 gick vi tillbaka till hotellet. 8 timmars vandring i Lower Manhattan har gett mig en blåsa på foten som är ca 3x1 cm.
Hmm. Hur ska det gå i morgon.

Av Petra Ödahl - 23 april 2017 21:52

Pga tidsskillnaden var vi uppe i tid. Kl 07.00 åt vi frukost på en Starbucks nära hotellet. Varför det undrar ni. Jo på hotellet kostar frukosten 320 kr per person och dag. Kan ha lite roligare för dem pengarna.

Ovido - Quiz & Flashcards