Alla inlägg den 18 september 2014

Av Petra Ödahl - 18 september 2014 21:38

Efter katedralen så gick jag till piazza della Signoria och ruinerade mig. Ett glas vitt, flaska vatten och en glass 26.50 Fast det är jag värd.

Värdet var så härlig idagt. Jag ville inte gå in och sätta mig då jag hämtade min bok och gick till parken och läste en och en halv timme. Mysigt. Sedan blev det middag med Paola. My landlady och nu är det kväll och snart natti natti.

Av Petra Ödahl - 18 september 2014 19:25

Torsdag!
Verkligen?
Skolan flöt på som vanligt. Namn på kläder, färger och modala hjälpverb var det som avhandlades idag. Det känns mest som att vi ska ha avverkat ett visst antal stenciler på dessa veckor. Ingen som bryr sig om vi lär oss något. Men så är det väl när msn är där på så kort tid. Bara att köpa läget.
På eftermidagen var det dags för lite pulshöjsande aktivitet igen. Gå upp i kupolen på katedralen. 463 steg! Det är dessutom ganska varmt i dsg 25-27 grader så lite svettig blev jag allt. Det tog 18 år att bygga kupolen och stod klar 1436. Denna katedral har samma påverkan här i Florens som Eiffeltornet i Paris och colosseum i Rom på mig. Storslaget, häftigt häpnadsväckande och coolt. Hur kan de ha fått till det med dessa byggnader utan vår moderna teknik. Jag är mäkta imponerad.

Ovido - Quiz & Flashcards