Alla inlägg under september 2014

Av Petra Ödahl - 12 september 2014 13:56

Wow så fort en vecka går. Redan fredag och nu får vi ledigt i två dagar. Igår gick jag till skolan i för varma kläder för em bjöd på sol och idag är det precis tvärtom. I dag blev korta byxor och öppna skor för kallt. Hem och byta och ta en snabb lunch.

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 20:00

Somliga älskar enkelriktat. Speciellt denna kille.

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 19:59

Nu får jag sluta beställa tomatsoppa när jag är utomlands. I somras beställde jag gazpacho i Spanien och hade ingen aning om att den soppan serverades kall. Mitt fel. Kyparen fick ta tillbaka den då. I kväll beställde jag vanlig tomatsoppa. Trodde jag. Jag får in något som liknar gröt. Vad f.. ska man inte bara kunna få en god härlig slät och varm tomatsoppa!! Nej. Dessutom. Överallt annars får man in den lilla korgen med bröd vare sig man vill eller inte och betalar 25-30 kr för den. Idag hade det verkligen passat med en korg med bröd men då fick jag ingen!! Vilken flopp. Sen kan jag säga att kypare är väldigt nonchalanta mot ensamätare. Ny erfarenhet.

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 19:50

Denna söta Taipei tillhör tabbacherian som jag köper vatten i på morgonen vid Piazza Santa Corce. Är han inte bara för söt. Han går bara på trottoaren utan gör tobaksaffären. Han har sin vattenskål i en hörna. Han verkar inte ta sitt jobb som vakthund på stort allvar och det verkar som det är ok.

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 19:39

Konstnärens namn. Vist är de fina.

Fina minnen över denna resa.

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 19:34

Fiume Arno är det italienska namnet på floden som rinner genom Florens. Vet dock inte om den heter något annat på svenska. Men idag gick jag upp till Piazza Michelangelo. Veckans första pulshöjare. Detta piazza ligger på en höjd med underbar utsikt över Florens. Här uppe tas de flesta vykorts bilder av Florens. Ytterligare ett par meter upp ligger en gammal kyrka från 1000-talet som heter San Miniato Där inne var ett bröllop i full gång och med dess underbara utsikt så undrar jag om George Clooney kommer att gifta sig där om någon vecka. Treena såg honom i måndags när han gick in i Palazzo Vecchio i måndags. Kanske han letar efter en vacker kyrka. Skulke jag gift om mig hade det varit där. Jag vandrade ner för kullen igen efter en stund och köpte ett par små tavlor i vattenfärg av en ung kvinna i kvarteret San Niccolo. Om ni kommer till Florens missa inte detta pittoreska område. Sen gick färden till Palazzo Pitti som är ett museum. Klockan blev för mycket idag. Var nära stängning så jag spar det till nästa vecka. Så var det slut på det kulturella för idag. Lite foto för att visa vyerna.

Den fina bil som brudparet skulle åka med. De slapp tack och lov att gå ner för trapporna. :)

Av Petra Ödahl - 11 september 2014 14:49

Idag vaknade vi i Florens till regn igen. Det var bara att ta på regnjackan igen. Idag var alla på bättre humör i skolan. Jag bad att få va med Pamela i stället för Treena. Treena är mycket duktigare och jag och Pamela sitter båda som två frågetecken när Francesca pratar så vi får mer ut av att jobba ihop. Efter skolan blev det en lätt lunch ihop. Titta på de kanadensiska valuta. Plastpengar i klara färger. Ser verkligen ut som monopolpengar.

Av Petra Ödahl - 10 september 2014 19:38

Detta är ett lite annorlunda sätt att göra reklam för öl. Tyckte skylten var härlig.

Ovido - Quiz & Flashcards