Alla inlägg under september 2014

Av Petra Ödahl - 8 september 2014 21:05

Av Petra Ödahl - 8 september 2014 21:03

Skönt att fixa till sig med mina vanliga krämer och smink. I kväll tittade jag på Ponte Vecchio, Piazza della Signoria och Duomo. En runda som tog ca två timmar. Vilka byggnader det finns. Foton gör inte riktig rättvisa men ni förstår kanske lite.

Av Petra Ödahl - 8 september 2014 20:50

Efter skolan skynda jag mig tillbaka till lägenheten för att jag trodde verkligen väskan var kommer. Fick två sms på morgon att den var på väg. Men tro inte att den hade kommit. Paola var så snäll att hon och jag körde tillbaka till flygplatsen igen när klockan blev 16.30 och den fortfarande inte hade kommit. På flygplatsen fanns den ju så klart inte. Chauffören ( som vi försökt ringa som galningar men inte svarat ) hade just hämtar den och var på väg till lägenheten så det blev bara för oss att köra tillbaks igen. Kl 17.45 kom den äntligen.

Inte världens bästa kamera men ni förstår nog hur det ser ut på mitt rum.

Av Petra Ödahl - 8 september 2014 20:42

8.45 var jag på plats på skolan. Trodde jag skulle göra att test för att se vilken nivå jag är på. Men det blev aldrig. Nybörjare är nybörjare. Inget mer med det. Läraren heter Francesca och hon ser precis ut som en italiensk kvinna och hon pratar bara italienska med oss. Så det är inte mycket jag förstår. Men det är häftigt. Vi är fem st i vår grupp. Pam från Kanada, Treena från Australien, Retha från Indonesien och Julianna från Tyskland. Härliga tjejer/kvinnor. Idag har vi pratat och lyssnat till nummer, månader, dagar och ord rent allmänt.

Av Petra Ödahl - 7 september 2014 21:50

Hoppas väskan kommer i morgon
Buonanotte ??

Av Petra Ödahl - 7 september 2014 21:47

Sitter på Piazza Santa Croce och har beställt en lasange al forno och ett glas rött till det. Tänk att här sitter jag framför denna fina kyrka och bara insuper denna härliga atmosfär.

Av Petra Ödahl - 7 september 2014 17:39

Så var det äntligen dags att åka. Upp tidigt och packade det sista. Christer körde mig till Kastrup. Lite fjärilar i magen var det allt när vi sa hejdå till varandra. Första gången på många år som vi inte ska ses på två hela veckor. Jag mellanlandade i Frankfurt och allt flöt riktigt bra. Hade hört att flygplatsen i Frankfurt är stor och det kan jag intyga. När bi landade tog det 10 minuter in, 15 min gång till nästa gate och sen 7-8 min med buss ut till nästa flyg. Väl framme i Florens så hade jag den fina turen att inte gå min väska. Tredje gången det händer mig. Jo då den stod kvar i Frankfurt. Skit. Allt jag skulle ha till skolan i morgon fanns i dem och den kommer mest troligen inte förrän i morgon. Paola stod och väntade på mig utan för grindarna och nu är jag på plats.




Av Petra Ödahl - 6 september 2014 07:37

Kollade in SMHI nu på lördagsmorgonen. Bara en massa grå moln med blixtar och regndroppar. Kolla torsdagens mängd regn. Hade ju tänk packa paraply och regnjacka men herregud!!! Skulle brhöva en roddbåt för att ta mig fram. Tror jag byter Florens mot Venedig. Verkar ju bli lika mycket vatten. :)

Ovido - Quiz & Flashcards